ازيكم يا قمرااااااااااااااااات
اليومين دول احلى بطاطس وارخصها فى السوق
واختكم خزنت زى كل سنة بطريقتى الحصرية
اللى باقدر اخزن بيها بطاطس للقلى والصوانى والسلق والسلطة وزى ما انتى عاوزة
وحبيت اشارركم معايا وافكركم عشان تلحقوا تخزنوا قبل البطاطس ما تغلى
واهى تبئى جاهزة عشان السحور فى رمضان ان شاء الله
خليكوا معايا الصور هتوضح كل حاجة ان شاء الله
انا بحب البطاطس الرملية {الصحراوية } لانها مرملة من جوه ومقرمشة من برة وطعمها جميل وهى اللى بيعملوا بيها الشيبس
والبطاطس اللى لونها احمر ممتازة فى القلى بس اغلى من الرملية ومش كتير فى السوق
[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
اولا انا بنقع البطاطس 5 دقايق فى ميه سخنة عشان تسهل عملية الحك للبطاطس
[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
وبعدين اقشرها بطريقةالحك يعنى زى الكوسة والجزر
مش بشيل منها طبقة بالسكينة
لان الطريقة دى بتحافظ على الاملاح المعدنية والحديد اللى موجود فى الطبقة تحت القشر مباشرة وتمثل 15 %من القيمةالغذائية للبطاطس
وطبعا بنقعها فى مية تانى عشان متسودش
وبعدين اقطعها لكل الاغراض زى ما اتفقنا
[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
الصوابع للقلى
[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
والحلقات للصوااااااااااااااااانى
[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
والمكعبات للبطاطس البيوريه وسلطةالبطاطس وشوربة الخضار والتورلى وخلافه
تاااااااااااااابعووووووووووووونى عشان تعرفواااااااااااااااا طريقةالتخزين
[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
أحضر حلة على النار فيها حوالى لترين ميه واخليها تغلى
وبعد الغليان اضيف لها حااااااااااااااجة من اتنييييييييييييين
[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
اما شوية خل حوالى تلت كوب
[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
ااااووووووووووو
كوب من الماء البااااااااارد وادوب فيه ملعقتين كباااااااارنشاااااااا
خلينى الاول اوريكم بالخل
[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
اول ما احط الخل فى الميه بتبرد شوية
استنى لما تغلى تانى
[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
وبعدين احط عليها حوالى كيلو بطاطس مقطع
[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
وبعد 5 دقايق بالظبط
هتلاقى الحلة بتغلى زى كده
استنى كمان دقيقة وااااااحدة
يعنى كله 6 دقاايق بس لا أقل ولا أكتررررر
عشان لو اقل البطاطس بتسود بعد كده
ولو أكتر هتستوى سوى كامل بعد 10 -12 دقيقة
[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
انشلى البطاطس من المية
وحطى تانى فى الحلة كيلو
وكررى العملية براحتك فى نفس المية لحد ما تلاقيها نقصت ممكن تزوديها مية وشوية خل
[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
والبطاطس اللى طلعتيها حطيها فى مصفى وتحت مية الحنفية الباردة اشطفيها كويس
وسيبيها تبرد من 4 ل 5 دقايق على بال ما تكون اللى حطيتيها بعدها
اتسلقت نص سوى
[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
نكيس وعلى الفريزر على طووووووووول
[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
النشاااااااااااااااااا
زى ما تفقنا هنحط كوب ماء بارد وبه ملعقتين نشا دايبين كويس
[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
ونضيفهم للمية بالتدريج مع التقليب المستمر عشان النشا مش يكلكع
ونستنى عليها لما تغلى تانى وتتخن بالشكل ده زى المهلبيةالخفيفة
وبعدين نحط حوالى كيلو بطاطس مقطع
[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
وبعد 5 دقايق هنلاقيها بتغلى كده
نستنى كمااان دقيقة
يعنى 6 دقايق بالظبط وننشل البطاطس
[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
وتحت ميةالحنفيةعادى زى ما عملنا فى الخل
ولو عاوزين تشوفوها بعد 24 ساعة فى الفريزر
خليكوا معاياااااااااااا
فى الفريزر
[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
والاتنين ماشاء الله لونهم زى الفل ومافيش حاجة اسودت
وكمان مبتشربش زيت زى البطاطس اللى بتتشال نص مقلية
ده غير انك تقدرى تعملى بيها اللى انتى عايزاه مش بس للقلى
وعشان التجربة خير برهان
ادى البطاطس بعد ما طلعتها من التلاجة وفكيت النايلون
وللحصوووول على افضل النتايج
اغسلى البطاطس بالماء الساخن للتخلص من التلج الزائد
[img]url=http://www.0zz0.com]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/url][/img]
فى مصفى سلك او شبكة قلى البطاطس تحت الميةالسخنة
شكلها زى الطازةبالظبط
وده شكلها فى الطاسة
[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
شايفين القرمشة واللون الدهبى
[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
طولت عليكوا معلش
بس اتمنى اكون وضحت الطريقة كلها
وطبعا البطاطس الحلقات نص سوا يعنى لما نطبخها منطولش عليها على النار
عشان متتهريش
احبكم فى الله
وانا كمان احبكم الموضوع منقول اعجبني و قلت ممكن تستفيدوا منه
مع السلامه