قلب الصداقة عالم لا حدود له من الأبداع
اهلا وسهلا
بزئرتنا اسفر المنتدي
بقدومك يشرفنا انظمامك معنا
في قلب الصداقة♥️

http://www.rooo7i.net/smiles/smiles/23/1_asmilies-com.gif
قلب الصداقة عالم لا حدود له من الأبداع
اهلا وسهلا
بزئرتنا اسفر المنتدي
بقدومك يشرفنا انظمامك معنا
في قلب الصداقة♥️

http://www.rooo7i.net/smiles/smiles/23/1_asmilies-com.gif
قلب الصداقة عالم لا حدود له من الأبداع
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

قلب الصداقة عالم لا حدود له من الأبداع

أتعلم منكي وتتعلمي مني وسوف لن نختلف

 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Cool Red Pointer
 Glitter

 

 خزنى بطاطس لكل الأغراض

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
منى سلمان
مشرفة عامة
مشرفة عامة



عدد المساهمات : 751
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 03/04/2012

خزنى بطاطس لكل الأغراض  Empty
مُساهمةموضوع: خزنى بطاطس لكل الأغراض    خزنى بطاطس لكل الأغراض  Icon_minitimeالأربعاء يونيو 27, 2012 9:53 am

ازيكم يا قمرااااااااااااااااات
اليومين دول احلى بطاطس وارخصها فى السوق
واختكم خزنت زى كل سنة بطريقتى الحصرية
اللى باقدر اخزن بيها بطاطس للقلى والصوانى والسلق والسلطة وزى ما انتى عاوزة
وحبيت اشارركم معايا وافكركم عشان تلحقوا تخزنوا قبل البطاطس ما تغلى
واهى تبئى جاهزة عشان السحور فى رمضان ان شاء الله
خليكوا معايا الصور هتوضح كل حاجة ان شاء الله
انا بحب البطاطس الرملية {الصحراوية } لانها مرملة من جوه ومقرمشة من برة وطعمها جميل وهى اللى بيعملوا بيها الشيبس
والبطاطس اللى لونها احمر ممتازة فى القلى بس اغلى من الرملية ومش كتير فى السوق
[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
اولا انا بنقع البطاطس 5 دقايق فى ميه سخنة عشان تسهل عملية الحك للبطاطس
[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
وبعدين اقشرها بطريقةالحك يعنى زى الكوسة والجزر
مش بشيل منها طبقة بالسكينة
لان الطريقة دى بتحافظ على الاملاح المعدنية والحديد اللى موجود فى الطبقة تحت القشر مباشرة وتمثل 15 %من القيمةالغذائية للبطاطس
وطبعا بنقعها فى مية تانى عشان متسودش
وبعدين اقطعها لكل الاغراض زى ما اتفقنا
[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]

الصوابع للقلى
[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
والحلقات للصوااااااااااااااااانى
[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
والمكعبات للبطاطس البيوريه وسلطةالبطاطس وشوربة الخضار والتورلى وخلافه

تاااااااااااااابعووووووووووووونى عشان تعرفواااااااااااااااا طريقةالتخزين
[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
أحضر حلة على النار فيها حوالى لترين ميه واخليها تغلى

وبعد الغليان اضيف لها حااااااااااااااجة من اتنييييييييييييين
[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
اما شوية خل حوالى تلت كوب
[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]

ااااووووووووووو
كوب من الماء البااااااااارد وادوب فيه ملعقتين كباااااااارنشاااااااا
خلينى الاول اوريكم بالخل
[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
اول ما احط الخل فى الميه بتبرد شوية
استنى لما تغلى تانى
[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
وبعدين احط عليها حوالى كيلو بطاطس مقطع
[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
وبعد 5 دقايق بالظبط
هتلاقى الحلة بتغلى زى كده
استنى كمان دقيقة وااااااحدة
يعنى كله 6 دقاايق بس لا أقل ولا أكتررررر
عشان لو اقل البطاطس بتسود بعد كده
ولو أكتر هتستوى سوى كامل بعد 10 -12 دقيقة
[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
انشلى البطاطس من المية
وحطى تانى فى الحلة كيلو
وكررى العملية براحتك فى نفس المية لحد ما تلاقيها نقصت ممكن تزوديها مية وشوية خل
[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
والبطاطس اللى طلعتيها حطيها فى مصفى وتحت مية الحنفية الباردة اشطفيها كويس
وسيبيها تبرد من 4 ل 5 دقايق على بال ما تكون اللى حطيتيها بعدها
اتسلقت نص سوى
[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
نكيس وعلى الفريزر على طووووووووول
[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
النشاااااااااااااااااا
زى ما تفقنا هنحط كوب ماء بارد وبه ملعقتين نشا دايبين كويس
[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
ونضيفهم للمية بالتدريج مع التقليب المستمر عشان النشا مش يكلكع
ونستنى عليها لما تغلى تانى وتتخن بالشكل ده زى المهلبيةالخفيفة
وبعدين نحط حوالى كيلو بطاطس مقطع
[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
وبعد 5 دقايق هنلاقيها بتغلى كده
نستنى كمااان دقيقة
يعنى 6 دقايق بالظبط وننشل البطاطس
[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
وتحت ميةالحنفيةعادى زى ما عملنا فى الخل

ولو عاوزين تشوفوها بعد 24 ساعة فى الفريزر
خليكوا معاياااااااااااا
فى الفريزر
[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
والاتنين ماشاء الله لونهم زى الفل ومافيش حاجة اسودت
وكمان مبتشربش زيت زى البطاطس اللى بتتشال نص مقلية
ده غير انك تقدرى تعملى بيها اللى انتى عايزاه مش بس للقلى
وعشان التجربة خير برهان
ادى البطاطس بعد ما طلعتها من التلاجة وفكيت النايلون
وللحصوووول على افضل النتايج
اغسلى البطاطس بالماء الساخن للتخلص من التلج الزائد
[img]url=http://www.0zz0.com][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/url][/img]
فى مصفى سلك او شبكة قلى البطاطس تحت الميةالسخنة
شكلها زى الطازةبالظبط
وده شكلها فى الطاسة
[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
شايفين القرمشة واللون الدهبى
[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
طولت عليكوا معلش
بس اتمنى اكون وضحت الطريقة كلها
وطبعا البطاطس الحلقات نص سوا يعنى لما نطبخها منطولش عليها على النار
عشان متتهريش

احبكم فى الله

وانا كمان احبكم الموضوع منقول اعجبني و قلت ممكن تستفيدوا منه

مع السلامه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
soha
عضوة رائعة
عضوة رائعة
soha


انثى العقرب الماعز
عدد المساهمات : 709
السٌّمعَة : 6
تاريخ التسجيل : 06/04/2012
العمر : 32

خزنى بطاطس لكل الأغراض  Empty
مُساهمةموضوع: رد: خزنى بطاطس لكل الأغراض    خزنى بطاطس لكل الأغراض  Icon_minitimeالأربعاء يونيو 27, 2012 6:56 pm


مرسسى على الطريقة

.
.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
منى سلمان
مشرفة عامة
مشرفة عامة



عدد المساهمات : 751
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 03/04/2012

خزنى بطاطس لكل الأغراض  Empty
مُساهمةموضوع: رد: خزنى بطاطس لكل الأغراض    خزنى بطاطس لكل الأغراض  Icon_minitimeالأربعاء يونيو 27, 2012 9:01 pm

العفو يا سهى

اتمنى احد يجربها
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام نضال
مديرة المنتدي
مديرة المنتدي
ام نضال


انثى القوس الماعز
عدد المساهمات : 1039
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 03/04/2012
العمر : 56

خزنى بطاطس لكل الأغراض  Empty
مُساهمةموضوع: رد: خزنى بطاطس لكل الأغراض    خزنى بطاطس لكل الأغراض  Icon_minitimeالخميس يونيو 28, 2012 3:49 am

طريقة سهلة راح اجربها بس الكهرباء دايما قاطعه

يعطيك الف عافية ع المعلومة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://forum-theheartof.hooxs.com
 
خزنى بطاطس لكل الأغراض
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
قلب الصداقة عالم لا حدود له من الأبداع  :: 
مطبخك
 :: السلطات
-
انتقل الى: