الشوريك من مطبخي لو جربتيه مش هتبطلي تعمليه بالصور
المقادير
كيلو دقيق -2بيضة - 2 ملعقة صغيرة خميرة
2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر - ملعقة صغيرة حبة البركة
ملعقة صغيرة كراوية - ملعقة صغيرة شمر
ملعقة صغيرة يانسون - كوب زيت - كوب سكر
2ملعقة كبيرة حليب جاف
قشطة وحليب للعجن
[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
الطريقه
نضيف المقادير الجافة مع بعض ونخلطهم كويس
وبعدين نضيف البيض ونخلطه مع الدقيق لغاية ما يختفي
[img]url=http://www.0zz0.com]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/url][/img]
وبعدين نضيف كوباية الزيت
[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
نخلط الدقيق مع الزيت كويس لغاية ما يبقى بالشكل ده
[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
بعد كدة نضيف القشطة ونعجن
[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
ونكمل العجن بالحليب لغاية ما العجينة تلم معانا
اعجني على قد ما تقدري ويا ريت ما يكونش اقل من عشر دقائق وده شكلها بعد العجن
[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
بعد كده نغطيها ونسيبها في مكان دافي لغاية ما تختمر
وفي تكة ضرورية في الشوريك أنا اتعلمتها كده
بعد ما العجينة تخمر وترتفع نزليها بايديك وبعدين غطيها وسيبيها في مكان دافي تخمر تاني وبعدين اشتغلي فيها
انا شكلتها في الصواني بالشكل ده
[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
وبعدين رشيت عليها سكر
ممكن تدهنيها حليب أو بيض وترشيها سكر زي ما تحبي
ده شكله بعد ما طلع من الفرن طبعا النار تكون متوسطة
[img]url=http://www.0zz0.com]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/url][/img]
جربوه شكله حلو للفطور او العصريه مع الشاي