قلب الصداقة عالم لا حدود له من الأبداع
اهلا وسهلا
بزئرتنا اسفر المنتدي
بقدومك يشرفنا انظمامك معنا
في قلب الصداقة♥️

http://www.rooo7i.net/smiles/smiles/23/1_asmilies-com.gif
قلب الصداقة عالم لا حدود له من الأبداع
اهلا وسهلا
بزئرتنا اسفر المنتدي
بقدومك يشرفنا انظمامك معنا
في قلب الصداقة♥️

http://www.rooo7i.net/smiles/smiles/23/1_asmilies-com.gif
قلب الصداقة عالم لا حدود له من الأبداع
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

قلب الصداقة عالم لا حدود له من الأبداع

أتعلم منكي وتتعلمي مني وسوف لن نختلف

 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Cool Red Pointer
 Glitter

 

 ملف أكلآت عيد الأضحى من تجميعي

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ام نضال
مديرة المنتدي
مديرة المنتدي
ام نضال


انثى القوس الماعز
عدد المساهمات : 1039
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 03/04/2012
العمر : 56

ملف أكلآت عيد الأضحى من تجميعي Empty
مُساهمةموضوع: ملف أكلآت عيد الأضحى من تجميعي   ملف أكلآت عيد الأضحى من تجميعي Icon_minitimeالأحد أكتوبر 21, 2012 8:18 am




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



كل عام وأنتم إلى الله أقرب
و على الطاعه أدوم وعن النار أبعد





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

أهلا وسهلا اخواتى عضوات منتدانا الغالى
نبعت لكم أرق التهانى واجمل الامانى
بحلول عيد الأضحى المبارك متمنيين من الله عزوجل
أن يديم عليكم الصحه والعافيه
أقدم لكم أكلات عيد الأضحى



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


المقادير

كيلو الاربع كبده

راس ثوم متوسطه

فلفل اخضر حرااااااق

ملعقه صغيره ونصف ملح

ملعقه صغيره ونصف كمون

ملعقه صغيره بهار عباره عن كزبره ناشفه وشطه وكمون

نصف فنجان صغير خل

الطريقه

المكونات انا هنا دقيت الثوم مع الملح والكمون والبهارات فى الهون والكبده والفلفل الاخضر لو مش بتحبي الحاجه حراقه حطى فلفل رومى

حطى الطاسه على النار وفيها شويه زيت حوالى كوبايه الاربع وسيبيه يقدح اهم حاجه الزيت يقدح اوى وبعد كده حطى الثوم المدقوق
دقيقه كده

[center]وحطى نصف فنجان الخل بتاعك

[center]ودقيقه كمان مع التقليب


وبعد كده حطى الكبده بتاعتك مع التقليب


[center]فى نصف السواء يعنى بعد اربع خمس دقائق كده حطى الفلفل الاخضر وسيبيها لحد ما تشرب ميتها

[center]وتبقى بالشكل ده متنسيش الليمون
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[/center][/center][/center]

وبالعافية

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


المقادير ؛

10 رقاقات
مرق دجاج او لحم

ملعقة كبيرة صلصة طماطم

سمن بلدى

لحمه معصجه



الطريقه؛؛


* نحضر صينية حجمها يكون مناسب لحجم الرقاق و ندهنها بالسمن أنا استخدمت صينيه 32 على مقاس الرقاق

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
* ثم نحضر وعاء مناسب و نقوم بتبليل الرقاق بالمرق المذاب به الصلصه فيصبح طريا ,,,

وراعى ان يكون المرق دافى فقط وليس ساخن جدا حتى لا يتعجن منك الرقاق .


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


نضع الرقاقه بالصينية و احدة تلو الاخرى الى ان نصل الى 5 رقاقات ( نصف عدد الرقاقات ) و نفرد الحشوة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
*
و نكمل الرقاقات الباقية بنفس الطريقة ونثني الاطراف بشكل مناسب فى حالة ما كانت الصينية صغيرة لكن انا صينيتى كانت مناسبه ما ثنيتش الاطراف


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


نضع على الوجه قليل من السمن وكدة تكون جاهزة

*نضعها بفرن حامي الى ان تتحمر أو سويها على سطح البوتجاز مع تدوير الصينيه باستمرار حتى تحمر ثم نقلبها على الوجه الثانى ونفعل نفس الطريقه حتى تحمر من جميع الجهات و لكن طريقة سطح البوتجاز تحتاج حرص حتى لا تحترق منك .


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وتقطع و تقدم ساخنة و بالهنا و الشفاء
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[/center]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



طريقة عمل مقلقل اللحم


نسحب اللحم ونضعه بمقلاة عليه زيت ويتم التقليب
ويضاف الملح والفلفل والكمون والبهارات ويقلب تم يغطى ويترك ع نار هادية حتى ينشف من الماء
وممكن اضافة البصل والطماطم حسب الرغبة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وصحتين وعافية على قلوبكم

يتبع

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://forum-theheartof.hooxs.com
ام نضال
مديرة المنتدي
مديرة المنتدي
ام نضال


انثى القوس الماعز
عدد المساهمات : 1039
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 03/04/2012
العمر : 56

ملف أكلآت عيد الأضحى من تجميعي Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف أكلآت عيد الأضحى من تجميعي   ملف أكلآت عيد الأضحى من تجميعي Icon_minitimeالأحد أكتوبر 21, 2012 8:29 am

الاوزى

المكونات
1-عجينة سبرينج رولز او عجينة البف
2-رز باللحمة المفرومة والبسلة والجزر


طريقة الارز : نشوح بصلة مفرومة فى سمنة وعليها بسلة مجمدة وجزر مكعبات صغيرة اوى ونضيف اللحمة المفرومة وملح وفلفل اسود وبهارات ورشة قرفة ونقلب لحد ما اللحمة تنزل ميتهاوتشربها تانى وتستوى وبعد كده نضيف الرز المغسول (رز مصرى ) ونحط مياه ونسويه عادى خالص ونسيبه يبرد علشان ميهريش العجينة
3- كباية صغيرة
ونبدأ الشغل

هنجيب الكباية وندهنها سمنة او زيت بس سمنة احلى ونجيب طبقة من السبرينج رولز ونحطها فى الكباية كده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبعد كده نحط فيها رز لحد ما نملى الطبق بس الطبق يكون ممسوح مش جبل رز على الطبق . فاهمين

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ونلم اطراف العجينة ونقفلها وندهنها من فوق سمنة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبعد كده نقلبها على صينية مدهونة بالسمنة او الزيت

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ندهن وشهم سمنة وندخلها الفرن ونكون مولعينه من تحت تحمر ونفتح الشواية تاخد لون . مش بتاخد اكتر من 5 دقايق لان الرز بيكون مستوى والعجينة يادوب تشم النار وتستوى

وده شكلها لما طلعتها من الفرن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



الستيك المشوى
وطريقته سهلة جدااااااااااااااا

نجيب البفتيك نجيب بصلة ونحط عليها شوية مياه صغيرين اوى ونفرمها وبعد كده نصفيها وناخد الميه بسسسسس
مياه البصل ومعلقتين كبار خل وملح وفلفل اسود وبسسسسسسسسسسس. دى طريقة ستيك هاااااااااوس

نسيبها تتبل مش اقل من ساعتين فى التلاجة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بعد كده نجيب طاسة كبيرة ونحط فيها معلقة زيت واحدة بس ولما تسخن جامد ننزل بالستيك تششششششش

3 دقايق لكل وش هتنزل ميتها وتشربها تانى وبس نطلعها علطول ونقدمها وهى سخنة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وبالعافية





اللحم المشوية بالبطاطس: [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] *المقادير:
* كيلو لحم خروف
* 4 فصوص ثوم
* ملح
* فلفل أسود مطحون
* كيلو بطاطس
* حبتان بصل كبيرتان
* كوب ونصف الكوب من البندورة المقشرة
* نصف كوب مرقة لحم
* نصف كوب خل تفاح
* ورقة غار.
* ملعقه قرفه صغيره
* ملعتقان كبيرتان زبدة

طريقة التحضير:
* أولاً تمسح قطعة لحم الخروف بورق المطبخ وتغرز فيها السكين الحادة في عدة أماكن ليوضع فيها الثوم بعد تقطيعه إلى شرائح(حسب عدد الشرائح)
* ثم قومي بتتبيل لحم الخروف بالملح والفلفل ويوضع في وعاء الشوي ويشوى في فرن معتدل الحرارة لمدة ساعة ثم يجفف من الدهون.
* تقشر شرائح البطاطا وتشرح الى منتصفها(في العمق)وتصف حول قطعة الفخذ المشوية(الجزء المشرح الى الاعلى)وترش بعصير الليمون والملح والفلفل.
* ثم توضع شرائح البصل فوق حبات البطاطا وتضاف اوراق الغار والقرفه والزبدة ومرقة اللحم الى الوعاء.
* يعاد الى الفرن ويطهي لمدة ساعة ونصف ساعة اخرى مع تقليب اللحم من مدة الى اخرى ليصبح بنيا ومحمصا من كل الجوانب.
* أخيراً يمزج اللحم ويوضع في الصحن التقديم الى جانب البطاطا المحمرة ويقدم مزينا باغصان الغار او اي خضار وصحتين.




*فخده خروف بالتوابل( الكمية تكفي 5 إلى 6 أشخاص)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير:
فخده خروف من 2 الى 3 كيلو
كأسان من اللبن الزبادي
نصف كوب من معجون طماطم
نصف ملعقة صغيرة من كل من البهارات التالية: قرفة، كبش قرنفل، هال، خولنجان، فلفل أسود، كمون، ملح
4 فصوص ثوم مطحونة
2 إلى 3 ملاعق طعام من زيت الذرة.

طريقة التحضير:
يوضع فخذ الخروف في صينية الفرن بعد غسله وتجفيفه جيداً.
يخلط اللبن الزبادي مع الثوم ومعجون الطماطم والزيت والبهارات والملح والقليل من الماء.
تسكب هذه الصلصة فوق فخذ الخروف في الصينية وتغلف الصينية جيداً بورق الألمنيوم.
يخبز الفخذ في الفرن مع ضرورة فتح باب الفرن كل نصف ساعة وسكب القليل من المرق الموجود في الصينية فوق الفخذ لتبليله إلى أن ينضج.
قبل التقديم، يرفع ورق الألمنيوم عن الصينية ويخبز فخذ الخروف في الفرن قليلاً حتى يحمرّ ثم يقدم مع البطاطا المقلية والخضار.


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://forum-theheartof.hooxs.com
ام نضال
مديرة المنتدي
مديرة المنتدي
ام نضال


انثى القوس الماعز
عدد المساهمات : 1039
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 03/04/2012
العمر : 56

ملف أكلآت عيد الأضحى من تجميعي Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف أكلآت عيد الأضحى من تجميعي   ملف أكلآت عيد الأضحى من تجميعي Icon_minitimeالأحد أكتوبر 21, 2012 8:46 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


المقادير
نص كليو لحمه مفرومه
ربطه كسبره
وبصلتين محترمين كده هههههه
وبهارات مشويات
ومطرى لحوم
وباربكيو
ومعلقه عصير برتقال
والبهارات اللى تحبيها

الطريقه
هنجيب اللحمه المفرومه ونحط عليها معلقه عصير البرتقال بيدى نكهه حلوه اوى انا جوزى بيقولى انا الكفته بتعتك احلى من اللى بره يارب تعجبكو انتوا كمان المهم خلينافى موضعنا
وبعدين نضرب البصله والكسبره فى الخلاط لغايه ما يبقى عصير
ونعجن بيه اللحمه المفرومه وبعدين كل البهارات ونعجن وياريت لو هنحط باربكيو بلاش ملح لان الباربكيو مالح ماشى وبعدين ندخل التلاجه تجمد علشان نصبعها على اسياخ خشبيه


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


نرجو ان تسعدوا بعيدكم وكل عام وانتم بخير


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://forum-theheartof.hooxs.com
soha
عضوة رائعة
عضوة رائعة
soha


انثى العقرب الماعز
عدد المساهمات : 709
السٌّمعَة : 6
تاريخ التسجيل : 06/04/2012
العمر : 33

ملف أكلآت عيد الأضحى من تجميعي Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف أكلآت عيد الأضحى من تجميعي   ملف أكلآت عيد الأضحى من تجميعي Icon_minitimeالأحد أكتوبر 21, 2012 9:11 am


كل عام وانتو بخيير

اكلات حلووة ,
تسسلمى

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام نضال
مديرة المنتدي
مديرة المنتدي
ام نضال


انثى القوس الماعز
عدد المساهمات : 1039
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 03/04/2012
العمر : 56

ملف أكلآت عيد الأضحى من تجميعي Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف أكلآت عيد الأضحى من تجميعي   ملف أكلآت عيد الأضحى من تجميعي Icon_minitimeالإثنين أكتوبر 22, 2012 6:05 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://forum-theheartof.hooxs.com
منى سلمان
مشرفة عامة
مشرفة عامة



عدد المساهمات : 751
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 03/04/2012

ملف أكلآت عيد الأضحى من تجميعي Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف أكلآت عيد الأضحى من تجميعي   ملف أكلآت عيد الأضحى من تجميعي Icon_minitimeالثلاثاء أكتوبر 23, 2012 2:53 pm

كل عام و انتي بخير
وانشاء الله تدبحي الخروف في العيد و تعملي كل الاكل اللذيذ
وانشاء الله بحاول اعمله كله
وتسلم ايديكي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام نضال
مديرة المنتدي
مديرة المنتدي
ام نضال


انثى القوس الماعز
عدد المساهمات : 1039
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 03/04/2012
العمر : 56

ملف أكلآت عيد الأضحى من تجميعي Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف أكلآت عيد الأضحى من تجميعي   ملف أكلآت عيد الأضحى من تجميعي Icon_minitimeالأربعاء أكتوبر 24, 2012 6:03 am

منى سلمان كتب:
كل عام و انتي بخير
وانشاء الله تدبحي الخروف في العيد و تعملي كل الاكل اللذيذ
وانشاء الله بحاول اعمله كله
وتسلم ايديكي
وانتي بالف خير
انشاءالله :)
الله يسلمك
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://forum-theheartof.hooxs.com
 
ملف أكلآت عيد الأضحى من تجميعي
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
قلب الصداقة عالم لا حدود له من الأبداع  :: 
مطبخك
 :: مطبخي ~ مآ لـذّ وطآب
-
انتقل الى: